Aktivitetsyta Våmmelyckan

På Mölndalsbostäders obyggda mark vid Våmmelyckan i Kållered växer nu en plats för aktivitet och gemenskap fram. Planen att bygga ett flerfamiljshus på platsen är uppskjutet på grund av det rådande ekonomiska läget. Istället för att låta platsen vara öde och oanvänd har Mölndalsbostäder i samverkan med Mölndals stad, Victoriahem och Kållered Framtid skapat en plats för alla åldrar att umgås på. 

Under Kålleredskalaset i september samlades samlandes kreativa idéer in från invånare och besökare. Idéer som nu ligger till grund för den förvandling som platsen genomgår.  

Platsen kommer att innehålla: 

  • Hinder/gupp för skate, cykel och spark 
  • Sittbänkar och bord
  • Boulebanor
  • Planteringar 
  • Bordtennisbord för utomhusbruk 


Projektet är ett exempel på hur samverkan och kreativitet kan förvandla en bit mark till en gemensam plats för alla att njuta av. Våmmelyckan är nu inte längre bara en väntan på framtiden; den är en del av Kållered. En plats att samlas och umgås på.

Shivan Abdullah, Victoriahem, Anna Björkner, Anna Axelsson, Mölndalsbostäder och Daniel Pawholm, Mölndals stad driver projektet med att göra Våmmelyckan till en plats för aktivitet och umgänge.

Dela detta inlägg

Fler nyheter